Az a fránya szemöldök! – A sminkelés alapjai

A szemöldökünk képes egymagában meghatározni az egész arcunkat, nélküle pedig elég bohókásan nézünk ki, akár csak Mona Lisa.

Ha nem is tartozunk azon ritka esetek közé, akiknek valami rendellenesség folytán nem nő ki, akkor is lehet vele problémánk bőségesen. Legyen akár vastag, sötét, sűrű szemöldököd, vagy akár vékony, világos, ritkás, biztosan érezted már úgy, hogy nem volt az igazi és úgy döntöttél, valami elképzelést felmázolsz a fejedre, azután majd ahogy esik, úgy puffan.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem ebből sosem sül ki semmi jó. Lehetséges, hogy a probléma forrása a színhasználat, hiszen fontos figyelni arra, hogy ne üssön el nagyon a hajad színétől. Lehet a probléma a termék, illetve esetenként a technika is. Ezeket egy kis odafigyeléssel, kitartással, gyakorlással ki lehet küszöbölni.

elötte utána szemöldök

Az egész arcod megváltoztatja, ha nem a számodra megfelelő szemöldökformát viseled. Többnyire minden arcformához egy vagy két típus passzol. Korábban már bemutattam az arcformákat bővebben, most jöjjenek a kiegészítői.

A legtöbbeknek ideális a gyengén ívelt szemöldök. Ez akár a szögletes, a szív, az ovális és a háromszög arcformához is kiváló lehet. Nevéből következően gyenge ívvel rendelkezik, ami az arcformákban megjelenő határozottabb vonásokat látványosan kompenzálhatja. A kerek szemöldök – az előzőleg említetthez hasonlóan – több arcformához is illik, pont amiatt, hogy lágy vonallal enyhíti a szögletesebbnek ható arcformákat.

szemöldök formák

Ha szív vagy háromszög arcformád van, akkor neked ez az ideális választás. Hiába divatos most sokak körében, az erősen ívelt szemöldök csak a kerek arcformához illik. A legritkább az „s” alakú szemöldök, ami a legritkább arcformával, a gyémánttal párosulva egészítik ki egymást. Laposabb, íveltebb, de még véletlen sem erős vagy éles vonalakból áll. A lapos szemöldök a hosszúkás arcformával passzol össze. Ennek a formának semmi íve nincs, szinte teljesen egy vonalban kezdődik és végződik. Egy erősebb sminket a szemöldök megfelelő megfestése, feltöltése tökéletesen kiegészít.

Fontos megemlítenem a szemöldök vastagságát is. A talán még egy két éve nagy divatnak számító „csík” szemöldök nagy hiba, nem szép, nagyon ritka, hogy valakinek jól álljon.

szemöldök formázás

Ha még nem vetted rá magad, de vonz a sminktetoválás, akkor ma már van természetes szálas szemöldök, ami egy profi szakember kezében csodát művelhet. Ha viszont már régebben sort kerítettél az elkészíttetésére és rájöttél, hogy nem előnyös, nem tetszik, netán még el is rontották, ami amúgy is rengeteg fejfájást okozhat, akkor két lehetőség áll fenn.

Szinte teljesen eltüntethető egy drága, de hatásos új kezeléssel, vagy hagyjuk visszanőni a szálakat, miközben különböző szerekkel megerősítjük. Ezeket otthon, házilag is előállíthatod, csupán pár dolgot kell beszerezned hozzá. Kis mennyiségű ricinus olajat és aloe gélt önts össze és fültisztító pálcikával kend fel. Legalább 6-7 órán át hagyd rajta, mert akkor fejti ki igazán a hatását. Végül ha már rendesen vissza nőttek a szálak, tartós festéssel elfedheted a tetoválást. Mivel ezek nem egy teljes életre szolnak, így az évek során fokozatosan kikopnak, elhalványulnak.

Szerző: Csiszér Fanni kozmetikus

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!
© Beautyideal 2018  │ Exkluzív ajánlatok igényes hölgyeknek
0

Most jársz először nálunk?

Csatlakozz a Beautyideal V.I.P. klubhoz és vidd el a 10%-os kedvezményre jogosító kuponodat!

 

A Beautyideal.hu tagjai egyedi kedvezményekben részesülnek és nyereményjátékokban vehetnek részt.

Az adataid megadásával elfogadod a Beautyideal.hu Adatkezelési tájékoztatóját!

Sikeresen csatlakoztál a Beautyideal V.I.P. klubhoz!

Gratulálunk! Szuper döntés volt :-)

Ime a 10%-os kedvezményre jogosító kuponkódod:

Hello10

Kuponodat és az aktiválásához szükséges leírást kiküldtük a megadott email címedre.

A kupon használatáról szóló leírást itt is megnézheted!