Hogyan sminkeld a szemed? A sminkelés alapjai

A szemünk rendkívül meghatározó része az arcunknak. Minden erősebb smink elkészítésekor az első és legfontosabb, hogy eldöntsük, a szemünkre vagy a szánkra helyezzük a hangsúlyt. Ha az elsőre voksolunk, akkor megindul a sok kép nézegetés, videó elemzés, hogy miként is végezzük el a műveletet, de azt fontos tudni, hogy nem mindenkinek áll jól ugyanaz az eredmény.

Ha nem tudod, hogy milyen a szemformád, és hogyan sminkeld, akkor olvass tovább. Megmutatom neked mind a hét típust és a javasolt sminkeket is.

A mandulavágású szem.

Ez a legideálisabb. A szem lefele és felfele is ível, ebből kifolyólag nagyon egyszerű a sminkelése, hisz az, akinek ilyen szeme van, annak minden smink jól áll; az erősebb, a füstösebb, a finomabb, a világosabb, a csillogós és a matt egyaránt.

szem kihuzva

A közel ülő szem.

Ennek felismerése egyáltalán nem nehéz: ha a két szemed között nem férne el egy ugyanakkora harmadik, akkor közel ülő szemeid vannak. Ez a típus sokszor párosul a nagyobbnak tűnő szemekkel, ami kifejezetten aranyos tud lenni, de sminkeléssel ezt is lehet korrigálni. A cél, hogy széthúzzuk optikailag a két szemet. Belülről kifele haladva sötétítsük, belülre minél világosabb színt vigyünk fel, és alaposan dolgozzuk össze a két vagy akár három színt is. Végül a szempillákat kívülről kontúrozzuk.

A távol ülő szem.

Ennek megállapításakor ugyanazt a technikát alkalmazzuk. Ha egy harmadik ugyanolyan nagyságú szem mellé még akár egy negyediket is be tudnánk suvasztani, akkor az egyértelműen a távol ülő szemekre utal. A cél, hogy a szemeket kicsit összébb húzzuk. Ezt vagy úgy tehetjük meg, hogy fordítva visszük fel a termékeket, mint az előbbi típusnál, vagy csak egy színnel dolgozunk.

szem konturozasa

A rejtett szem.

Ennél a mozgó szemhéj szinte teljesen eltűnik. Ezt hívják fedett vagy ázsiai szemnek is. Itt úgy érdemes sminkelni, hogy a szemöldökcsontra teszünk világos színt, és sötétebb árnyalatokkal árnyékoljuk a belső szemzugot.

A kidülledő szem.

Mivel ennél az egész szem nagyobbnak hat, így a jól bevált szem sötétítő, körbe kontúrozó módszerrel, a felső és alsó vízvonal kihúzásával csökkenthetjük azok kidülledését. A világosabb színeket inkább csak a szemöldökcsontra helyezzük fel. A világos és csillogó színeket kerüljük a szem kifestésekor.

szem kihuzas nelkul

A mélyen ülő szem, vagy gombszem.

A szemhéjat emeljük ki világos színekkel, a szemöldökcsontot pedig sötétebbel halványítsuk, hogy ne tűnjön annyira beesettnek a szem. A világos és fényes gyöngyház hatású sminkek használatával nagyobbíthatjuk és kinyithatjuk a tekintetet.

A lefelé ívelő szemek.

Ennél a típusnál a külső szemzug 45 fokosan lefele ível. Egy vékonyan meghúzott tusvonallal megemelhetjük a lefelé ívelő részt, és már korrigálva is van a probléma.

Mint látod, nem is olyan nehéz ez. Egy kis odafigyeléssel percek alatt előnyössé fordíthatod a szemed hibáit. Remélem tudtam segíteni ezekkel a tippekkel.

Neked ajánljuk
KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!
© Beautyideal 2018  │ Exkluzív ajánlatok igényes hölgyeknek
0

Most jársz először nálunk?

Csatlakozz a Beautyideal V.I.P. klubhoz és vidd el a 10%-os kedvezményre jogosító kuponodat!

 

A Beautyideal.hu tagjai egyedi kedvezményekben részesülnek és nyereményjátékokban vehetnek részt.

Az adataid megadásával elfogadod a Beautyideal.hu Adatkezelési tájékoztatóját!

Sikeresen csatlakoztál a Beautyideal V.I.P. klubhoz!

Gratulálunk! Szuper döntés volt :-)

Ime a 10%-os kedvezményre jogosító kuponkódod:

Hello10

Kuponodat és az aktiválásához szükséges leírást kiküldtük a megadott email címedre.

A kupon használatáról szóló leírást itt is megnézheted!