Hogyan sminkeljünk 30 felett? A sminkelés alapjai

Ha te is érezted már úgy, hogy az eddig használt termékek és módszerek nem olyan hatásosak, mint korábban, akkor ez a cikk neked szól.

A kor előrehaladtával ajánlatos változtatni bizonyos szokásainkon, amelynek részeként szükségünk lehet a megújulásra az arc- és bőrápolásban is. Azért, hogy megkönnyítsem neked ezt a folyamatot, összeszedtem pár sminkelési hibát és kijavításuk módját.

női arc

Biztosan a bőrödnek és korodnak megfelelő tónusokat használod?

Először is dobd ki a fekete szemceruzákat, mert az erős tónusok érettebb bőrön már nem mutatnak olyan jól. Hamarabb elmosódnak, elkenődnek a vastag és sötét vonalak, és ráadásul még kicsinyítik is a szemünket. Javaslom, hogy világosabb szürke vagy barna színű, por, de legalábbis kevésbé krémes állagú szemceruzára válts, amivel fiatalosabb hatást fogsz elérni.

Általában is igaz, hogy szorítsd vissza a krémszerű sminkek használatát, mert ezek fényesítik a bőrt és beleülnek a ráncokba. Alkalmazz helyettük olyan porokat, mint például az elmaradhatatlan kőpúder.

női arc előtte utána

Na de mit kezdjünk a szempilláinkkal, hogy dúsnak és hosszúnak tűnjenek, de elkerüljük az idegesítő póklábakat?

A kor előrehaladtával ugyanis sajnos a szempilláink se maradnak a régiek, egyre rövidebbek és ritkábbak lesznek. A probléma kezelésére több megoldás is található. A műszempillák feltétele talán az egyik legkevésbé költséges és otthon is megoldható. Emellett hajlamos az ember egy ilyen helyzetben rétegezni a spirált a pilláin, de az eredmény gyakran nem olyan lesz, mint amire számítottunk. Ahelyett, hogy póklábakat gyártunk magunknak, göndörítsük be a pillákat, majd ezt követően a göndörítő és dúsító hatást tovább erősítő spirált helyezzünk fel.

női arc alapozóval

Alapozókon kívül létezik más megoldás is!

Lényeges, hogy az arcbőrön ne használjunk alapozókat, mert ezek talán az egyik legjobban öregítő termékek. Helyette viszont nagyon jó lehet a BB és CC krémek használata. Krémesebb textúrájuk miatt kíméletesebben bánnak a bőrrel és még ápolnak is. Nyáron használható olyan változatuk is, amely véd a káros napsugárzástól. Az arccal kapcsolatban a púder fontosságát is érdemes megemlítenem. Mindenféleképpen legyen lágy, finom szemcsés. Az erre felvitt, hozzánk leginkább illő pirosító szépen kiemelheti a természetes szépségünket.

szájrúzs

Végül pedig egy bónusz ötlet: ha az ajkad már nem olyan nagy és formás, mint azelőtt, de nem akarsz lemondani a régi jól bevált, sötét színű rúzsaidról, akkor lágyíthatod egy színtelen szájfényt felvitelével. Meglátod, az összhatás sokkal jobb lesz.

Szerző: Csiszér Fanni kozmetikus

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg ismerőseiddel!

Neked ajánljuk
KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!
© Beautyideal 2018  │ Exkluzív ajánlatok igényes hölgyeknek
0

Most jársz először nálunk?

Csatlakozz a Beautyideal V.I.P. klubhoz és vidd el a 10%-os kedvezményre jogosító kuponodat!

 

A Beautyideal.hu tagjai egyedi kedvezményekben részesülnek és nyereményjátékokban vehetnek részt.

Az adataid megadásával elfogadod a Beautyideal.hu Adatkezelési tájékoztatóját!

Sikeresen csatlakoztál a Beautyideal V.I.P. klubhoz!

Gratulálunk! Szuper döntés volt :-)

Ime a 10%-os kedvezményre jogosító kuponkódod:

Hello10

Kuponodat és az aktiválásához szükséges leírást kiküldtük a megadott email címedre.

A kupon használatáról szóló leírást itt is megnézheted!