Milyen arcformához, milyen kontúrt? A sminkelés alapjai

Minden embernek más és más arcformája van. Ez lehet szabályos, szögletes, ovális vagy gyémánt, de kevert arcformák is vannak. Ha te még nem tudod, hogy milyen az arcformád, vagy hogy hogyan sminkeld, korrigáld a legeredményesebben, akkor ez a Beautyideal cikk neked szól.

Vágjunk is bele. Összesen hét alap arcforma van. Kevertből már akár többféle is lehet, mert ezek kombinációját csak a genetikánk határozza meg.

Az ovális arcforma.

Ez a típus a legideálisabb. Az összes többit úgy sminkeljük, hogy minél inkább hasonlítson ehhez az egyhez. Az arc legszélesebb pontja a járomcsont, ehhez képest a homlok és az állkapocs keskenyebb. Ebben az esetben nincs szükségünk korrigálásra. Az alapozást a bőröddel megegyező árnyalatú alapozóval végezd el.

A kerek arcforma.

Ebben a kategóriában az a legjellemzőbb, hogy a hosszanti és a haránti része az arcnak szinte teljesen egyforma. Telt orcákkal, kerek állal párosul. Az arc színénél 1-2 árnyalattal sötétebb legyen az alapozó. Árnyékoljuk a halántékcsonttól az állkapocsig, emeljük ki világos színnel a homlokot, a szem alatti részt, a járomcsontot és az áll közepét. A pirosítót az almácskák alá, a fül felső iránya felé kell felvinni.

arcformák

A gyémánt arcforma.

Ez egészen ritka, de nagyon különleges szerintem. Az arc az orcák vonalában a legszélesebb, a homlok rövid és keskeny, ahogy az áll is. Az egész arc szögletesnek hat, de annyira nem, mint a szögletes. A célunk ennek sminkelésekor, hogy a szögletes vonalakat lágyítsuk és az orcák szélességét csökkentsük. Fontos, hogy ennek alapozásakor mindig matt termékkel dolgozzunk, kivétel persze a highlighter-t. A kontúrozó színe csak 1-2 árnyalattal legyen sötétebb a bőrünk színénél és ezt felvitel után jó alaposan dolgozzuk el a bőrünkön.

Fontos megemlíteni a szögletes arcformát,

hiszen nagyon sok ismert embernek is ilyen az arcformája. A legjellemzőbb erre a széles arc határozott homlokkal és áll résszel.  Az arc körülbelül ugyanolyan széles a homloknál, a járomcsontnál és az állkapocsnál. Árnyékoljuk az arc vonalánál és az állcsúcsot emeljük ki. A pirosítót az almácskákra tesszük.

A hosszúkás arcforma.

Amit érdemes tudni róla, hogy az arc észrevehetően hosszúkás – vékony arc magas homlokkal. Az áll keskeny, hegyes, az orr pedig hosszú. Árnyékoljuk az állat, a pirosítót pedig az almácskákra vigyük fel.

sminkelés

A háromszög arcforma,

megint csak ritka, de nem annyira, mint a gyémánt. Itt a homlok a legszélesebb pontja az arcnak és fokozatosan keskenyedik az áll felé. Az arccsonttól lejjebb eső szélesebb részeket keskenyítsük. Az arc két oldalát az állkapocsig árnyékoljuk. A homlokot és a szem alatti területet emeljük ki.

Végül pedig jöjjön a szív alakú arcforma,

(vagy lefelé fordított háromszög). Ennél a homlok az arc legszélesebb pontja. Az áll keskeny és hegyes. Tompítsuk a keskenyedő arc vonalát árnyékolással az áll felé. A homlokot és az áll részt emeljük ki. A pirosítót ferde mozdulattal vigyük fel az almácskákra, hogy nyújtsuk az arcot.

Remélem ezek alapján ráismertél a saját arcformádra, ha még nem tudtad volna, és segítettem abban, hogy hogyan is kéne ezeket az arcformákat a legideálisabb felé terelgetni sminkeléssel. A következő posztban azt fogom megosztani veled, hogy milyen szemformák vannak, és hogyan korrigáljuk azokat a minél tökéletesebb hatás eléréséért.

Szerző: Csiszér Fanni kozmetikus

Neked ajánljuk
KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!
© Beautyideal 2018  │ Exkluzív ajánlatok igényes hölgyeknek
0

Most jársz először nálunk?

Csatlakozz a Beautyideal V.I.P. klubhoz és vidd el a 10%-os kedvezményre jogosító kuponodat!

 

A Beautyideal.hu tagjai egyedi kedvezményekben részesülnek és nyereményjátékokban vehetnek részt.

Az adataid megadásával elfogadod a Beautyideal.hu Adatkezelési tájékoztatóját!

Sikeresen csatlakoztál a Beautyideal V.I.P. klubhoz!

Gratulálunk! Szuper döntés volt :-)

Ime a 10%-os kedvezményre jogosító kuponkódod:

Hello10

Kuponodat és az aktiválásához szükséges leírást kiküldtük a megadott email címedre.

A kupon használatáról szóló leírást itt is megnézheted!