Tudj meg többet a csigakrémekről!

Ki merjem próbálni?

Napjainkban egyre divatosabbá válnak a különféle natúr kozmetikumok, amik gyakorlatilag nem tartalmaznak semmiféle mesterséges színanyagot vagy más összetevőt, csak és kizárólag természetes anyagokat. Ezek lehetnek gyógynövények, virágkivonatok, méz és különböző állati zsiradékok vagy akár nyálkák. Erről a szóról már mindenkinek egy dolog jut az eszébe és az nem más, mint a csiganyálka.

A csigakrémek nagy népszerűségnek örvendenek.

Először főként a mediterrán országokban, de ma már nálunk is hódítanak elég rendesen. Azonban nem biztos, hogy mindenki tisztába van ezek eredetével, készítésének módjával. Itt felvetődhetnek olyan kérdések is, hogy ez nem büdös, kiábrándító, vagy veszélyes-e, illetve állatkínzásnak minősül-e? Ha benned is felmerült e kérdések valamelyike, akkor tarts velem, és én megválaszolom őket.

csigakrém

A csiganyálka selymesebbé, puhábba, rugalmasabbá, illetve ránctalanná teszi bőrünket. Ez amiatt van, mert rengeteg fehérjét, vitaminokat, gyümölcssavakat tartalmaz, többek között AHA- gyümölcssavat is. Ennek a savnak egyebek mellett hámlasztó hatása is van. A benne található proteinek serkentik a rugalmas rostok működését. Ebből kifolyólag a csiganyálka, mint anyag valóban jótékony hatást gyakorol a bőrre. Ezek az anyagok, amik a felvitel során feltöltik és kifeszítik a kezelt felületet. Továbbá a pattanásos bőr kezelésére is nagyon jó, ezért nem csak a 25 év feletti korosztályba tartozóknak segíthet, de a tiniknek sem lehet rossz választás egy ilyen termékre való beruházás. Ezek a krémek kíméletesek a bőrrel és minden bőrtípusra bátran alkalmazhatók. Saját termékünk a Vitovit csigakrém is rendelkezik mindezen előnyökkel, sőt ezen felül még más értékes bőrápoló összetevőket is tartalmaz, mint például az aloe vera és a shea vaj.

Honnan is tudjuk mindezt?

Mint majdnem minden, ez is az ókorból indult el, ahol is sebek és hegek begyógyítására, eltüntetésére alkalmazták a csigákat. Újonnan való felfedezése pedig egy család csigafarmjáról indult, amikor is rájöttek, hogy a sok seb, amit a munkájuk során összeszedtek, heg- és gyulladásmentesen begyógyultak, a csigák nyálának köszönhetően. Nem utolsó sorban pedig bársonyosan puha lett a bőrfelületük. Ez először nem hangozhat túl gusztusosnak, de valójában nem ennyire kiábrándító. Egy teljesen színtelen és szagtalan anyagról beszélünk, amit a pettyes éti csigából vákuumos lepárlással vonnak ki és felhasználáskor természetesen megtisztítva helyezik bele a termékekbe. Így tehát egy kellemes illatú, könnyen felszívódó, tiszta terméket kapunk kézhez, és ha jól belegondolunk nem ez az első, hogy egy állat által előállított anyagot használunk fel.

csigakrém kép

Az is fontos, hogy csiga és csiga között nagyon nagy különbségek vannak.

Nem mindegy, milyen csiga nyálát használják fel a krémek elkészítésére. Mind közül a pettyes éti csiga váladéka bizonyult a legjobbnak. Érdekesség, hogy ezt a fajt eredetileg ékezésre tenyésztették.

Az ilyen krémek más-más állagúak lehetnek, ezért ha gélesebbet választunk, még csak be sem ülnek a pórusainkba.

Nem utolsó sorban pedig, ezen anyagok kivonása során a szakemberek odafigyelésével, még csak nem is sérülnek meg ezek a jószágok, maradandó káruk nem származik belőle, mert saját szöveteit folyamatosan regenerálja.

Egy szó, mint száz, nem tudnék negatívumot mondani ezekről a termékekről. Remélem elűztem kételyeid, és ha jónak látod, kipróbálod te is. 

Szerző: Csiszér Fanni kozmetikus

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg ismerőseiddel!

Neked ajánljuk
KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!
© Beautyideal 2018  │ Exkluzív ajánlatok igényes hölgyeknek
0

Most jársz először nálunk?

Csatlakozz a Beautyideal V.I.P. klubhoz és vidd el a 10%-os kedvezményre jogosító kuponodat!

 

A Beautyideal.hu tagjai egyedi kedvezményekben részesülnek és nyereményjátékokban vehetnek részt.

Az adataid megadásával elfogadod a Beautyideal.hu Adatkezelési tájékoztatóját!

Sikeresen csatlakoztál a Beautyideal V.I.P. klubhoz!

Gratulálunk! Szuper döntés volt :-)

Ime a 10%-os kedvezményre jogosító kuponkódod:

Hello10

Kuponodat és az aktiválásához szükséges leírást kiküldtük a megadott email címedre.

A kupon használatáról szóló leírást itt is megnézheted!